On Wheels en Akabe gaan samenwerken

On wheels en Akabe slaan de handen in elkaar om Vlaanderen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. 
Akabe, de werking van Scouts en Gidsen Vlaanderen voor kinderen en jongeren met een beperking, roept leden, leiding en ouders op om tijdens deze ‘Week van de Toegankelijkheid’ (van 7 t.e.m. 12 maart) zoveel mogelijk locaties te screenen op toegankelijkheid met de app On wheels.

Beide organisaties geloven erin dat personen met een beperking ook over heel wat vaardigheden beschikken om hun eigen dromen te waar te maken. Dit positief verhaal wil mensen aanmoedigen om te ontdekken waar ze goed in zijn, maar ook waar ze wat hulp bij kunnen gebruiken. Zo leren ze hun leven zelf in handen nemen. En dat is de boodschap waarin ‘Akabe’ als jeugdbeweging en ‘On wheels’ als collectief dat jong en krachtig inzet op échte toegankelijkheid, elkaar vinden.

Een smartphone en een lintmeter volstaan om tot actie over te gaan. Het ontwikkelen van deze app was een initiatief van OnWheels, om door middel van een map van Vlaanderen gebruikersinput te delen en zo de mobiliteit van rolstoelgebruikers sterk te verruimen. Vandaag spelen zowat 1.500 kinderen en jongeren met een beperking het spel van scouting in 35 speciaal voorziene  Akabe-groepen en 20 scouts- of gidsengroepen met een Akabe-tak met bijzondere aandacht hiervoor . De afkorting Akabe staat voor ‘Anders kan best’. Alle 500 groepen van Scouts en Gidsen Vlaanderen worden gevraagd om via OnWheels hun lokaal en omgeving te screenen op toegankelijkheid met de app;  te vinden in de appstore (of onwheelsapp.com).

Wie steunt ons?

Radio 2
Toecomst
Zymion
Stad Gent
Dag van de Zorg vzw
Deloitte
IBM
Technum
Provincie Vlaams-Brabant

Inschrijven op onze nieuwsbrief